Trots - LO släpper skiva

Upp-poppade arbetarkampsånger - om det låter roligt eller inte får var och en avgöra själv, men snart går det i alla fall att köpa en skiva där svenska artister gör nytolkningar av både gamla och nya arbetarsånger. Bakom projektet står musikproducenterna Benneth Fagerlund och Tommy Karlsson tillsammans med  - fackförbundet LO. Kulturnytts Annika Sherwin blev nyfiken på en rätt speciell tillställning.

Release party på LO borgen på Norra Bantorget i Stockholm, det är inte varje dag…

Men lagom till Första maj ges en CD ut, med både traditionella arbetarsånger som ”Internationalen” och moderna visor av bland annat Ulf Dageby och Hola Bandoola, tolkade av artister som Latin Kings, Plura från Eldkvarn, Thorsten Flinck och Lena Endre. ”Trots” heter skivprojektet som LO har hjälpt till att finansiera och 7000 exemplar av skivan är redan förhandsbeställda. Så snart ligger ”Internationalen” med Latin Kings på hitlistan...

Ett smakprov fick vi på LO-borgen: Thorsten Flinck sjunger ”Vi äro tusenden” från Tältprojektet på 70-talet.

Annika Sherwin

annika.sherwin@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".