Regissören Vernon Mound. Foto Ingmar Jernberg

Regissören Vernon Mound har avlidit

Regissören Vernon Mound avled i morse efter en tids sjukdom, 56 år gammal. Han var just nu aktuell som regissör för Sunset Boulevard, säsongens stora musikal på GöteborgsOperan. Han skulle i vår sätta upp Offenbachs Hoffmans äventyr på Malmö Opera.


Tidigare har han på GöteborgsOperan regisserat både operan
Manon Lescaut och musikalerna Les Misérables och Miss Saigon. Han har också arbetat mycket på Värmlandsoperan i Karlstad och har där satt upp bl.a. Sweeney Todd, Candide och Andrea Chenier.

– Vi beklagar sorgen djupt och våra tankar är just nu med hans anhöriga. Vernons vision om Sunset Boulevard var storartad och han har byggt upp ett fantastiskt team för produktionen omkring sig, säger GöteborgsOperans operachef Lise-Lotte Axelsson i ett pressmeddelande.

Repetitionerna inför Sunset Boulevard pågår nu på GöteborgsOperan och premiären äger rum 16 oktober, som planerat.

– Vernon har betytt mycket för den kommande generationen musikalartister i sin egenskap av professor och studierektor på högskolan för scen och musik i Göteborg. Han var en oerhört brinnande, hängiven visionär med stor repertoarkännedom och internationellt verksam som både opera- och musikalregissör, säger Lise-Lotte Axelsson.

Per Feltzin, SR Kulturnytt
per.feltzin@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista