Starsky & Hutch - nu på filmduken!

Den långa raden av TVhjältar som transformerats och konverteras till bioformat har nu ytterligare förlängts. Nu gäller det 70-talets Starsky and Hutch - i filmregi av Todd Phillips.

Men bakgrunden och historien är väl egentligen inte det vikitgaste? Det är väl huvudrollsinnehavarna, Ben Stiller - och Owen Wilson? 

Karin Magnusson!

Exakt. Jag har svårt att beskriva hur mycket jag älskar Owen Wilson, jag blir generad när jag ser honom, jag undrar hur det går för honom nu när han är på rehab för alkoholism. Jag är illa ute. Första gången det slog till hårt var nog i den där scenen i The Royal Tenenbaums när han gömt sig i Gwyneth Paltrows garderob, när hon öppnar den står han i underbrallorna och slänger ur sig ett nonchalant ”Hi beautiful…”

Skälet till att jag verkligen tror att han är smart är för att han skrev manus till Royal Tenenbaums ihop med filmens regissör Wes Anderson som han också gjorde den kritikerrosade men i Sverige aldrig visade filmen Bottle Rocket med. Owen Wilson har en bucklig näsa, han har en slags positiv snuskighet kring sig, han spelar alltid under, lyfter bara lite på ögonbrynen samtidigt som han levererar sina repliker. Med dessa små medel lyckas han i den här filmen spela ut Ben Stiller totalt - trots att det är Ben Stiller som fått alla mest uppenbart komiska scenerna eftersom Ben Stiller är en mycket mer fysiskt komisk skådespelare. Summan av samspelet blir ändå oemotståndligt.

Historien i långfilmen om Starsky and Hutch är inte viktig, Starsky och Hutch är två snutar i San Fransisco - tiden är 70-tal och filmen är pepprad med populärkulturella referenser för en generation uppfödd på teve och ironi - alltså: Skurkarna är utklädda så att de ser ut som skurkarna gjorde i lama teve-serier. Och hälsningen till Easy Rider - till tonerna av The Band - är bara charmerande.

Kort sagt: Det är kunglig underhållning- har du inte roligt är det för att du bestämt dig för att säga nej till livet.

Karin Magnusson

karin.magnusson@sr.se