Lena Adelsohn Liljeroth. Foto: Claudio Bresciani / Scanpix.
Kulturpolitik

Kulturminister blir...

Lena Adelsohn Liljeroth fortsätter som kulturminister, meddelade statsminister Fredrik Reinfeldt idag när den nya regeringen presenterades. 

Det har spekulerats om ett personbyte på kulturministerposten men Lena Adelsohn Liljeroth har fortsatt statsministerns förtroende.

Och den kulturpolitik som alliansen gick till val på ligger fast. Det framgick vid regeringsförklaringen då statsminister Fredrik Reinfeldt talade om regeringens mål med kulturpolitiken:

- Vi vill att kulturen ska vara en dynamisk, utmanande och oberoende kraft med yttrandefriheten som grund. Med utgångspunkt i kulturens frihet och egenvärde ska vi stärka dess betydelse i samhället och verka för att den kommer fler människor till del, oavsett bakgrund och förutsättningar. För att öka möjligheter för barn och unga att ta del av kulturupplevelser så utökas skapande skola till att omfatta hela grundskolan. Vi bär alla ett ansvar för att trygga våra gemensamma minnen, ett särskilt ansvar bär våra kulturarvsbärande institutioner; arkiven, biblioteken och muséerna. Möjligheterna att ta del av ett rikt kulturutbud i hela landet ska värnas.

Kulturnytt
kulturnytt@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".