Kulturministern får kritik

Kulturminister Marita Ulvskog får viss kritik i Riksdagens konstitutionsutskott, erfar Kulturnytt. Hon är anmäld av folkpartisten Ana Maria Narti som menar att Ulvskog bär det yttersta ansvaret för att inte Sverige följer Unescos konventionen om världskulturarvet.

Det hela gäller den unika Drottningholms Slottsteater, som 1991 blev Sveriges första världskulturarv. Det man först och främst menar är äldre scenografi och kostymer som både finns i Sveriges Teatermusem och i då och då i produktionen på teatern. De här föremålen håller sakta på att förstöras av fukt och dåliga lagringsmöjligheter på grund av dålig ekonomi.

Kulturministern menar att Stiftelsen för Drottningsholmsslottsteater skulle omprioritera användningen av sin budget och på så sätt klara av både föreställningar och vård. Nu tycks det som om Konstitutionsutskottet menar att Ulvskog med det rådet missköter frågan och påpekar det för henne milt.

15.00 i dag den 13 maj avslöjas detaljerna när KU presenterar sin granskning av regeringen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista