Regissören bakom Heimat, Edgar Reitz.
utrikes

Fjärde omgång av Heimat planeras

Caroline Salzinger rapporterar
1:15 min

Den tyska TV-serien Heimat kan få en fortsättning. Regissören till de tidigare tre delarna undersöker just nu möjligheterna att spela in en fjärde del som ska utspela sig i Brasilien.

Arbetsnamnet för den fjärde delen i Heimat-serien är Utvandrarna. Tanken är att följa tyskar som lät sig svepas med i den stora utvandringsvågen till Brasilien på 1800-talet.

På högplatån Hunsrück i västra Tyskland, där de tre tidigare serierna utspelar sig, intervjuas just nu boende vars anhöriga utvandrade till Brasilien. Samtidigt pågår arbetet med att skriva manuset.

Heimat är en av de mest sedda TV-serierna hittills i tyskland och den har vunnit åtskilliga priser. Den första delen i TV-trilogin sändes i tysk TV 1984. Den speglar den tyska historien med början 1919 genom en fiktiv familjs öde i en likaledes påhittad by, Schabbach.

I början på nästa år ska seriens regissör, den nu 77-årige Edgar Reitz, åka till Brasilien för att undersöka möjligheterna att spela in den fjärde delen.

Tanken är att TV-serien i så fall ska ackompanjeras av en dokumentärfilm med samma tema.

Caroline Salzinger
För Kulturnytt i Berlin


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".