Ordfronts VD berättar om hot

Föreningen Ordfront höll en dramatisk stämma i helgen som gick, vilket vi rapporterade om i Kulturnytt i går (17/5). På stämman kritiserades Ordfronts ledning och styrelse på två punkter. För att försvara yttrandefriheten så ansåg stämman att det var fel av Föreningen Ordfronts styrelse att i ett öppet brev kritisera publiceringen i Ordfront Magasin i somras, av en omdebatterad artikel om krigen i det forna Jugoslavien - ägare ska inte lägga sig i vad som publiceras. Det var också enligt stämman fel av Ordfronts ledning att säga upp redaktionssekreteraren på Ordfront Magasin. Men turbulensen hade pågått långt före lördagens stämma. Ordfronts VD Gertrud Åström berättar nu om påtryckningar och om att hon blivit hotad.

- Ja, sånt där som att ”vi håller ögonen på dig”, ”något kan hända” och sånt som att ”alla vet ju att du styr genom politiska utrensningar, det vet ju alla”, säger Ordfronts VD Gertrud Åström.

De här hoten, vi ska hålla ögonen på dig, hur har dom framförts?

- Via mail, via telefonsamtal och hem.

Och vilka är det som ställer hoten då?

- Ja, det säger jag inte.

Är det folk som jobbar, som är aktiva inom Ordfront?

- Ingen som arbetar här har gjort något sånt.

Men det är medlemmar som är aktiva?

- Ja då, säger Gertrud Åström.

Efter en stormig lördag på Ordfronts stämma så är det åter vanlig arbetsdag på Bellmansgatan i Stockholm, på bland annat Ordfront Magasin, Demokratiakademin och Ordfronts bokförlag.

Stämman tog ett unikt beslut om en enskild persons anställning. Det gäller redaktionssekreteraren på Ordfronts magasin, som av Ordfronts ledning sagts upp på grund av det som de kallar personliga arbetsrelaterade skäl, något det nu pågår centrala fackliga förhandlingar om.

För övriga anställda på Ordfront väcker stämmobeslutet en arbetsrättslig undran. Om en stämma kan besluta om en anställning, kan den då även besluta om andra anställningar?

- Ja, om det är så att det här är prejudicerande och att man skulle börja tillämpa det, då skulle det få de konsekvenserna, att man kan börja fatta beslut om personalärenden och att man kan börja fatta beslut om utgivningsärenden. Då blir personalen oerhört osäker på vad det är för en typ av anställning man har, säger Jan-Erik Pettersson är chef på Ordfront förlag.

För att klargöra vad som nu gäller har Ordfronts personal formulerat ett brev till Föreningen Ordfronts styrelse där man bland annat frågar vem som nu fattar beslut om anställningar, om det är en majoritet på stämman som avgör tvister mellan personal och arbetsgivare och om man i framtiden kan bli uppsagd om en majoritet på stämman så beslutar?

Utifrån svaren kommer de anställda sedan att kunna avgöra vilka konsekvenser beslutet på stämman kommer att få.

- Folk tänker inte finna sig, vi tänker ta strid mot det där, det är så. De vill klarlägga de fackliga ordningarna. Gäller inte de fackliga ordningarna, gäller inte arbetsrättslagstiftningen här? Och vi kör verksamheten vidare som vi har gjort, vi tänker inte falla till föga, säger Gertrud Åström.

Jesper Lindau

jesper.lindau@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".