Långa näsan stängs

Det är för tillfället slutspelat på Stockholms stadsteaters dockteater ”Långa näsan”. Inga föreställningar sätts upp under det kommande spelåret, och därefter är framtiden oviss.

Den färdiga föreställningen ”Flodhästar finns dom?” som skulle spelas i förorterna, ställs in. Det saknas pengar till en tekniker, säger teaterchefen Benny Fredriksson. En annan dockteater, Marionetteatern, flyttar in på den scen i Kulturhuset där Långa näsan spelat sedan 1990.

Annars rapporterar vår huvudstads kulturförvaltning ett rekordår för kulturlivet. Alla institutioner, Kulturhuset, Stadsteatern, stans 20 teatergrupper och Stadsbiblioteket har haft rekordmånga besökare och spelat rekordmånga föreställningar.

”Kulturen är på frammarsch” konstaterar kulturförvaltningen. Då undrar man förstås varför man ska behöva snåla in på en dockteatertekniker.

Karsten Thurfjell

karsten.thurfjell@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista