Share Music Sweden i Gryning i Galamanta. Foto: Peter Lloyd.

Internationellt pris till svensk kulturorganisation

Den svenska kulturorganisationen Share Music Sweden har vunnit AMI Awards utmärkelse inom kategorin dans 2010. Priset går till konstnärligt aktiva som hjälper eller involverar människor med fysiska, mentala, emotionella eller sociala utmaningar.

"Det här exceptionella och kreativt brillianta företaget arbetar i hela världen och har kurser av hög artistisk kvalitet i musik, dans och teater för alla - oavsett funktionshinder eller förkunskaper. Deras ambitioner är av högsta rang och deras framgångar är stora", lyder juryns motivering.

Share Music Sweden startades 2002 och arrangerar kortkurser inom musik, dans, teater och konst för alla. Organisationen driver även flera internationella projekt i Vitryssland, Georgien, Ukraina och Albanien.

Share Music Swedens artister har bland annat synts i SVT:s dans- och musikföreställning Gryning i Galamanta. Priset delades ut i London den 21 november av Ability Media, som verkar för att ge underrepresenterade grupper tillgång till mediebranschen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".