Bokserien Alla tiders klassiker kompletterad

Kulturrådet har kompletterat bokserien Alla tiders klassiker med 50 moderna klassiker från olika världsdelar och språkområden. Kulturrådet fick uppdraget för fem år sedan, och tanken är att öka den litterära mångfalden i skolan.

Mellan 1985 och 1995 gavs hundra boktitlar ut i serien Alla tiders klassiker, där skolor erbjöds köpa klassisk litteratur till låga priser. Nu har Kulturrådet, på uppdrag av regeringen, kompletterat serien med 50 böcker som ska spegla hela världens litteratur.

Tolv personer har i fem års tid valt ut titlar som ska ingå i serien.

– Jag tycker att vi har lyckats göra ett urval med unik bredd som täcker in framstående manliga och kvinnliga författare från en lång rad litteraturer och epoker runtom i världen. Här finns också en uppiggande växling mellan lättillgängliga och något mer krävande verk, säger Stefan Helgesson, ordförande i Kulturrådets arbetsgrupp, i ett pressmeddelande.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista