Johnny Depp i rollen som Jack Sparrow - inte omtyckt av Disney. Foto: Elliot Marks/Scanpix.

Johnny Depp: Disney hatade Jack Sparrow

Snart kommer den fjärde filmen i Pirates of the Caribbean-serien. Men nu visar det sig att folket på Disney inte var särskilt nöjda med Johnny Depps rolltolkning av kapten Jack Sparrow. I en intervju i Vanity Fair säger Depp att Disney "inte tålde honom".

Johnny Depp blev Oscarsnominerad för sin excentriska rolltolkning av piratkaptenen Jack Sparrow. Men i en intervju med rocksångerskan Patti Smith i tidningen Vanity Fair säger Johnny Depp att filmbolaget Disney ogillade hans tolkning.

– Det var en massa högt uppsatt Disney-folk som frågade: Vad är det för fel på honom? Är han någon slags konstig dumbom? Är han full? Och förresten, är han gay? Så då svarade jag den här Disneykvinnan "vet du inte att alla mina karaktärer är gay?" Då blev hon verkligen nervös, säger Johnny Depp.

– Jag tror det var Michael Eisner, som var chef för Disney på den tiden, som sade att "han förstör filmen", fortsätter Depp.

Men något måste Johnny Depp ha gjort rätt. Hans version av Jack Sparrow ledde till en Oscarsnominering 2003 för bästa manliga huvudroll, och de tre piratfilmerna har varit en enorm kassasuccé.

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista