"Väck mig till eftertexterna"

Julkalendern lucka 3
1:31 min

Dagens lucka i julkalendern: Sofia Olsson önskar sig perfekt film. Inte för långsam, inte för snabb.

Kulturnytts julkalender

Jag önskar mig den ultimata filmen.

Häromdagen såg jag en film som var långsam och liksom lite vacker. Då somnade jag. Veckan innan såg jag en som gick alldeles för snabbt. Då utvecklade jag nästan epilepsi. Var helt färdig och svettig, hjärtat bultade av för mycket blod, skrik och skrän. Och så tror jag igen att kanske ändå, något långsamt franskt med tjusiga kvinnor som spelar fiol? Men nej.

Det är en tröttsam växelverkan mellan epilepsi och narkolepsi.

Nä, min önskefilm ska vara lagom. Lagom rolig, i lagom hastighet med fina färger och hyfsat smart innehåll. Men inte för många män i kostym. För jag blandar ihop dem och så blir handlingen obegriplig eftersom jag kan tro att två män är en och samma.

Dessutom måste min önskefilm klara det så kallade Bechdel-testet, påhittat av serietecknaren Alison Bechdel. För att passera Bechdel-testet måste en film innehålla två kvinnor, de ska ha namn, och de ska prata med varandra. Och de ska prata om någonting annat än en man.

Tills dess: väck mig till eftertexterna.

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".