Nyhet | Litteratur

Ny roman om Sherlock Holmes i september

För första gången på snart hundra år har en författare fått tillåtelse att ge ut en ny roman om Sherlock Holmes. Den brittiske författaren Anthony Horowitz har fått uppgiften att skriva romanen, som ska publiceras i september.

Det är Arthur Conan Doyles dödsbo som har valt ut författaren. Horowitz har framförallt skrivit barnböcker, bland annat om tonårsspionen Alex Rider.

– Jag blev förälskad i Sherlock Holmes-berättelserna när jag var 16 och jag har läst de många gånger sedan dess. Jag kunde inte motstå möjligheten att skriva ett helt nytt äventyr för den här ikoniska figuren, säger Anthony Horowitz till Reuters.

Arthur Conan Doyle skrev fyra romaner och 56 noveller om den piprökande detektiven. Ingen ny roman har publicerats sedan 1915.

– Mitt mål är att producera ett första klassens mysterium för en modern publik, samtidigt som jag förhåller mig trogen till originalet, säger Anthony Horowitz.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista