Johanna Thydell, Babben Larsson och Lars Gustafsson läser Haruki Murakami tillsammans med Marie Lundström. Foto: Stina Gullander/Sveriges Radio.

Bokcirkeln läser Haruki Murakami

0:50 min

 Efter att ha vältrat sig i västerländskt 1800-tal i höstas vänder Bokcirkeln blicken nu österut, mot samtiden. Under fem intensiva veckor träffas Babben Larsson, Lars Gustafsson och Johanna Thydell och lever med en tjockis till bok: Fågeln som vrider upp världen, av den nobelpristippade japanske författaren Haruki Murakami.

Jag har en känsla av att den välstrukturerade författaren Haruki Murakami skulle gilla ordet läsplan. Bokcirkeln älskar det. Vanvett under ordning. Vi plöjer Haruki Murakamis roman "Fågeln som vrider upp världen" i pocket, översatt till svenska av Eiko och Yukiko Duke. Boken är på runt 750 sidor. Vi tar oss fram med 150 sidor i stöten (till mest lämpliga kapitelslut i närheten av 150-sidorsrycket). Lätt att komma ihåg: Lika stora läsläxor till varje gång.

  • Träff 1 måndag 21 mars: Vi möts på sidan 149.
  • Träff 2 måndag 28 mars: Vi möts på sidan 302.
  • Träff 3 måndag 4 april: Vi möts på sidan 450.
  • Träff 4 måndag 11 april: Vi möts på sidan 600.
  • Träff 5 måndag 18 april: Vi möts på bokens sista sida och går i mål!

När sänds Bokcirkeln i P1?

Måndag 21 mars har Bokcirkeln säsongspremiär. Programmet sänds varje vecka till och med 18 april. Måndagar kl 14.25. Repris tisdagar kl 18.35.

Programledare är Marie Lundström.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista