Stockholms Auktionsverk satsar på fotografi

Fotografin tar en allt större plats i Sverige, det märks framförallt på publiksuccén Fotografiska i Stockholm. Det har man också märkt av på Stockholms Auktionsverk, där man nu kommer att genomföra sin första specialauktion för fotografi.

I ett pressmeddelande säger sig auktionsverket uppleva en allt större efterfrågan från kunderna på området. I maj kommer man därför i samarbete med två av Sveriges främsta experter på fotografi, Leif Wigh och Lennart Durehed, att hålla sin första specialauktion för fotografi.

"Vi är stolta över att ha inlett ett samarbete med dessa nyckelpersoner inom svensk fotografi", säger Niclas Forsman, verkställande direktör för Stockholms Auktionsverk, i pressmeddelandet.

"Det här är en mycket seriös satsning från vår sida. Vår målsättning är att inte bara tillgodose ett snabbt växande intresse, utan också att på vårt sätt försöka bidra till att fördjupa detta intresse. I den här satsningen ingår även föreläsningar, utbildningar och andra pedagogiska och inspirerande inslag, utöver själva auktionerna."

Fotoboom:

#text=4298422#

#text=4237575#

#text=3712156#

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista