En skulptur av Anish Kapoor i Hyde Park i London. Foto: Gunnar Bolin/Sveriges Radio

Bolins blogg: Från ett loserrum i London

De börjar bli petigare. "Tyvärr ert rum är inte färdigt ännu…" Jag vet att det står snyggt och prydligt både in - och utcheckningstider på bekräftelsen men "förr" var det mycket mer sällsynt att man inte kunde skaka fram ett rum före 14.

Förra gången jag var här (och på ett annat hotell) behövde jag komma igång och jobba omgående, det skulle ringas, mailas, bekräftas, mm. Då kröp det fram att jag kunde få "Early checkin" mot en avgift på 25 pund! Jag var halvt desperat, bet ihop och fick mitt rum.

När jag checkade ut två dagar senare hade jag funderat färdigt och undrade varför det skulle kosta mig något extra om det nu fanns ett färdigt rum? Hade jag tvingat städarna att kasta sig över mitt rum så hade jag inte protesterat men nu…? Ok Sir, vi stryker det. Jaha, det var uppenbart att skriva in på bondfångerikontot.

Här (Grand Park London) gav man mig först ett rum på vindsvåningen med tre decimeter höga fönster i knähöjd… Jag ringde receptionen:

– Ursäkta finns det ett rum med vanliga fönster?

- Absolutely Sir.

Så nu sitter jag i sängen på rummet snett över korridoren med inte mindre än två alldeles vanliga stora fönster.

"Vi ger honom loserrummet och ser vad som händer".

Ack ja. En kulturkorrespondents hårda vardag.

Jag gick i alla fall på den där med att rummet inte var färdigt, passade på att strosa genom västra Hyde Park och tittade på Anish Kapoors fyra skulpturer som står där ända tills "The uttjatade Londonska påskliljorna is coming up ur jorden". D.v.s. mitten av mars. Återkommer i ämnet, Kapoor alltså.

I afton teater!

Lilian Hellmans The childrens hour med Keira Knightley och Elisabeth Moss (presidentens dotter i Vita huset och Peggy i Mad men) . Jo, självklart extremt kittlande och rubrikdragande med två gigantiska TV - och filmstjärnor som nu står på scen I West End, i en klassisk pjäs om lesbisk kärlek.

Har dock läst mig till att Knightley, så ung hon är, regelbundet spelar teater. Annars är jag lätt skeptisk inför alla dessa filmstjärnor som en kort spelperiod ger en teater utsålda hus på sina namn. Återkommer även om detta.

PS: Pajsymfoni hann jag också med under min promenad medan rummet "städades", fyra klassiska Pub-pajer på en klassisk Pub. Njurpaj! Svårsålt på lunchmatsedeln i Sverige.

/Gunnar Bolin

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista