Författaren Helena Henschen har avlidit. Foto: Pontus Lundahl/Scanpix.

Helena Henschen är död

Anneli Dufva minns Helena Henschen
2:05 min

Författaren och formgivaren Helena Henschen är död. Hon avled natten till torsdagen, uppger familjen för TT Spektra. Henschen debuterade 2004 som skönlitterär författare med boken I skuggan av ett brott, om de omtalade von Sydowska morden. 2008 gav hon ut romanen Hon älskade, som handlar om hennes farmor Signe Thiel. Helena Henschen blev 70 år gammal.

- Det är en stor förlust för läsarna i Sverige. Helena Henschen var en stor författare som inte hann skriva så mycket, säger förläggaren Dorotea Bromberg till TT Spektra.

Helena Henschen ska ha arbetat med en uppföljare till Hon älskade. Boken skulle handla om händelser under andra världskriget.

– Boken skulle ha kommit ut i år eller nästa år. Hon tog lång tid på sig att skriva, så det visste man aldrig, berättar Helena Henschens syster Marie för TT Spektra.

Helena Henschen arbetade tidigare i sitt liv med designföretaget Mah-Jong, där hon var en av grundarna. Hon var även verksam som journalist och barnboksförfattare.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".