Mohamed ElBaradei protesterar i Egypten. Foto: Khalil Hamra/Scanpix.

Förlag skyndar med att ge ut ElBaradeis memoarer

Förre IAEA-chefen och fredspristagaren Mohamed ElBaradei har trätt fram som en av de främsta kritikerna och tänkbara efterträdarna till Egyptens president Hosni Mubarak. Nu skyndar förläggare i USA och Storbritannien med att ge ut hans memoarer.

The Age of Deception: Nuclear Diplomacy in Treacherous Times, som ElBaradeis färdigskrivna memoarer heter, skulle egentligen ha getts ut i juni, men i ljuset av demonstrationerna i Egypten och ElBaradeis framträdande roll där så har förlagen valt att flytta fram släppdatumet. Boken kommer nu att ges ut samtidigt i USA och Storbritannien den andra maj, skriver The Guardian.

Memoarerna behandlar ElBaradeis privatliv, men först och främst fokuserar boken på internationell säkerhet och hur den har utvecklats under hans tid vid FN.

Enligt den amerikanska förläggaren Sara Bershtel ger boken en viss insikt i hur Mohamed ElBaradei skulle vara som efterträdare till Hosni Mubarak.

--Boken visar hans förmåga att vara oberoende trots massiva internationella påtryckningar, säger hon till The Guardian.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".