Lasse Hallström byter Hollywood mot Sverige. Foto: Fredrik Persson/Scanpix.

Lasse Hallström regisserar Hypnotisören

Lasse Hallström återvänder till Sverige. Nu är det klart att Hallström ska regissera filmatiseringen av Lars Keplers succéroman Hypnotisören om polisen Joona Linna. Det blir den första svenska långfilm som Lasse Hallström regisserar på 24 år.

Hallströms senaste film var Dear John, och han har innan dess haft framgångar med bland annat Alla talar om Grace, Ciderhusreglerna, Chocolat och Casanova. Hans sista svenska film var Mer om oss barn i Bullerbyn från 1987.

"Utan tvekan är det här ett drömprojekt på alla upptänkliga sätt och vis! Att få filmatisera Lars Keplers fantastiska roman med Lasse Hallström som regissör är nog något av det mest spännande vi gjort. Vi är oerhört glada och stolta över att få genomföra detta projekt tillsammans med Lasse och att Bertil Ohlsson har sagt ja till att producera filmen ihop med oss!" säger producenterna Börje Hansson och Peter Possne i ett pressmeddelande.

Hypnotisören av författarpseudonymen Lars Kepler, egentligen Alexander och Alexandra Coelho Ahndoril, har haft stora framgångar både nationellt och internationellt. Filminspelningen är planerad till slutet av 2011, och en svensk biopremiär väntas hösten 2012.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".