Nyheter | film

Prestigefyllt BAFTA-pris till Män som hatar kvinnor

I går kväll delade den brittiska filmakademien ut sin motsvarighet till Oscar - BAFTA-priserna - och Bästa icke engelskspråkiga film blev svenska Stieg Larsson-filmen Män som hatar kvinnor.

I övrigt blev galan som många väntat en triumf för The Kings Speech, som belönades för bästa film, bästa manus och Oustanding British film. Colin Firth, Geoffrey Rush och Helena Bonham Carter belönades alla tre för sin skådespelarinsatser i filmen.

Noomi Rapace som spelar huvudrollen Män som hatar kvinnor var också nominerad till bästa huvudroll. Men det priset gick till Natalie Portman för hennes roll i Black Swan. Bästa regissör blev David Fincher som gjort The Social Network.

Filmgalan Bafta brukar tillsammans med Golden Globe-galan i Hollywood som hölls nyligen ses som en fingervisning om vilka som vinner Oscarstatyetter då de delas ut  27 februari.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".