Lennart Foss utreder branschsamverkan inom filmen

Regeringen utsåg på torsdagen Lennart Foss till särskild utredare för att få till stånd en ny branschsamverkan för finansieringen av svensk film.

Lennart Foss är koncernchef i mediekoncernen NTM där bland annat Norrköpings Tidningar, Västerviks-Tidningen och Norrbottens-Kuriren ingår. Nu har han fått uppdraget att hitta fler aktörer till ett nytt filmavtal, till exempel sådana som som tillhandahåller filmtjänster via olika medier. Han har samtidigts utsetts till förhandlare i frågan.

"Jag är mycket glad att Lennart Foss accepterat uppdraget som förhandlare. Därmed har vi nu goda förutsättningar att skapa en ny - bredare - branschsamverkan för svensk film. Genom stort engagemang och gemensamt ansvar vill vi göra det möjligt för publiken att även framöver kunna ta del av ett omfattande svenskt filmutbud", säger kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth i ett pressmeddelande.

SR Kulturnytt

kulturnytt@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista