Brittisk topplista för nedladdad musik

Skivbolagen har inte haft många nyheter att glädjas över på sistone, men nu kommer åtminstone en liten ljusning. För efter en trög start har marknaden för nedladdad musik äntligen börjat komma igång i Europa.

För två veckor sedan startade Apple sin musiktjänst I-tunes i Storbritannien - på en marknad där en handfull sajter nu konkurrerrar om att erbjuda konsumenterna att ladda ner låtar för ett pris på runt elva kronor styck.

Och redan nu anses marknaden ha vuxit så pass mycket att man i höst kommer att starta en brittisk topplista för nerladdad musik - något som en del menar är det första konkreta tecknet på den största förändringen inom musikindustrin på tjugo år, alltså sedan cd:ns genombrott.

Även här i Sverige håller den här marknaden på att ta växa, i förra veckan lanserade MTG-ägda CD On en betalsajt för de som vill ladda ner musik från nätet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista