Inga etniska minoriteter i Morden i Midsomer

En av upphovsmännen bakom den brittiska tv-serien Morden i Midsomer, Brian True-May, har i en intervju sagt att en av seriens framgångsfaktorer är att den visar ett traditionellt engelskt samhälle. Ett vinnande koncept som han menar inte skulle fungera om det fanns etniska minoriteter representerade i serien, rapporterar Reuters.

Sedan 1997 har serien nått stora framgångar, i England och utomlands. Här i Sverige har den sänts sedan år 2000. Och anledningen till att serien går hem, är enligt True-May att publiken världen över älskar att få sin bild av en engelsk förnäm excentricitet bekräftad.

– Vi blandar helt enkelt inte in några etniska minoriteter för då skulle det inte längre vara den där engelska byn längre, säger han till tidskriften Radio Times.

Han medger att Engelskeheten borde vara mer inkluderande idag, men menar att serien inte skulle fungera utan att rollerna, som idag, görs av enbart vita skådespelare.

SR Kulturnytt

kulturnytt@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista