Peter Oskarsons anställningsvillkor granskas i SvD

Svenska Dagbladet går idag (fredag 16/7) vidare i sin granskning av länstreatrarnas ekonomi. I går jämförde man hur mycket kulturstöd teatrarna fått utslaget per såld biljett. I dag granskas anställningsvillkoren för chefen på Folkteatern i Gävleborg, Peter Oskarson.

Listan över vilka länsteatrar som kostar mest toppades av Folkteatern i Gävleborg, där kulturstödet är så mycket som 1 605 kronor per biljett, nåt som bland annat jämfördes med Dramatens 657 kronor per biljett i subventioner. Idag fortsätter Svenska Dagbladet sin granskning av Folkteatern i Gävle - och i synnerhet teaterchefen Peter Oskarsons anställningsvillkor. Bland annat får Oskarson extra betalt när han bearbetar och regisserar pjäser, eller är med som skådespelare i teaterns uppsättningar.

Svenska Dagbladet skriver också om att Oskarson har en övernattningslägenhet i Gävle - en som Folkteatern valt att inte ta upp som bostadsförmån i uppgifterna till Skatteverket. Ja, Svenskan har till och med rotat upp att Oskarsons då 18-årige son under några månader i fjol var anställd som regisassistent på teatern. Debatten lär gå vidare i Gävle. Landstinget där ska skära i anslagen med 3 miljoner kronor, och Peter Oskarson har aviserat att det kan bli fråga om att säga upp personal på teatern.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista