Björn Ulvaeus kritiserar Kulturhuset

Den forne Abba-stjärnan Björn Ulvaeus anser att Kulturhuset i Stockholm agerade fel när de stoppade en dansshow, där man som en del av föreställningen dansade till en tonsatt bön från Koranen. Det skriver han i ett debattinlägg på Newsmill.

Kulturhuset valde att stoppa den feministiska föreställningen "Celebration of womanhood", då säkerhetsrisken ansågs vara för hög sedan en hetsig diskussion brutit ut på Facebook.

"Så har det hänt igen - en kulturinstitution backar från sitt konstnärliga ansvar och säger därmed att religiösa uppfattningar är viktigare än den fria konsten, yttrandefriheten och, i det här fallet, feminismen", skriver Ulvaeus bland annat i sin artikel.

"Vi kan nu konstatera att det finns ett inofficiellt hädelseförbud när det gäller islam, i praktiken agerar ju många kulturinstitutioner som om det funnes."

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".