Filmiska minnen: Easter parade

Det har blivit dags för nionde delen av Kulturnytts sommarserie ”Filmiska minnen”, där Lars Lönroth plockat fram sina minnen från filmer från förr.

-Är på besök i Hollywood och spelar upp ett program om amerikansk radioteater jag gjort åt P1. Skådespelarna sitter tysta och lyssnar på sig själva och tycker att mitt svenska mellansnack låter mycket exotiskt. Någon berättar att vi befinner oss på den teater som 1951 fungerade som repetitionslokal åt Gene Kelly och Debbie Reynolds när dom övade på sina sånger och danser till filmen ”Singing in the Rain”.

  Ständigt denna ”Singing in the Rain”. Det är en bra film, men jag skulle vilja slå ett slag för en scen ur filmen ”Easter Parade”, på svenska ”En dans med dej”, från 1948 med Peter Lawford och Judy Garland på en regnvåt gata. Peter Lawford, en vanlig kille med en tafflig sångröst och med ett paraply han lånat av en grönsakshandlare, promenerar opretentiöst och utan att stänka vatten omkring sig gatan fram och räddar Judy Garlands fjäderprydda röda hatt från att bli våt. Det, ni!

filmljud: ”I’m just a fella, a fella with an umbrella…”

Lars Lönroth

lars.lonroth@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista