Skicklig Skifs

Mannen med rösten, svärmorsdröm, schlagerkung och mjukisrockare. I fredags hade Björn Skifs premiär på sin nya show på Cirkus i Stockholm. Den heter kort och gott Björn Skifs och är regisserad av Pernilla Skifs.

Björn Skifs är kvinnornas man, jag sitter bakom ett par blonda 45-åringar som håller på att välta både glas och stolar när introt till Michelangelo drar igång. Deras herrsällskap får gott sluta SMS:a och ställa sig upp och sjunga med de också. Och vem kan låta bli - Mi mi mi michelangelo är ju schysst nostalgi för alla över 30.

Men det tar ett tag innan Björn Skifs bjuder på ett publikflirtande svängigt hit-potpurri. Istället läggs krutet på att göra show med stort S. Det är ett lasvegasglittrigt storbygge med sjungande dansare, blåssektion, stråkar och ett fantastiskt band som visar sig vara den minst attraktiva men mest bedårande doakör man kan tänka sig dessutom.

Så - sångnumren funkar, idéen i stort funkar och Björn funkar - ända tills han börjar dra skämt om viagra, att bli regisserad av frun, åldersnojor och svärmorsdrömmens mörka sida! Usch... Nej nån ståuppare är han inte och jag sitter och ber att han ska räkna igång bandet och kräma på med lite rock’n’roll istället.

Och det gör han förstås och då är allt glömt och förlåtet för sjunga kan han och jag står till och med ut med några coctailflirtiga-sinatra-låtar för mycket när jag nu får både Hooked on a feeling och Håll mitt hjärta

Elin Claeson

elin.claeson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".