Valet i Tunisien

Jemenitisk bloggare gläds och oroas över tunisiskt val

1:06 min

Igår kom de första rapporterna från det tunisiska valet som visade att det islamistiska partiet Ennahda  blir största parti. Och nu börjar arbetet med att skapa en ny författning i Tunisien.

Men andra folkliga protesterna mot förtryck i arabvärlden fortsätter, inspirerade av demokratirörelserna i Nordafrika. I Syrien och Jemen fortsätter protesterna mot regimerna trots att säkerhetsstyrkor utövar dagligt våld mot demonstranterna.

Afrah Nasser heter den jemenitiska bloggaren som kom till Sverige i våras efter att ha varit förföljd för att ha krävt demokrati och kritiserat regimen. Igår kväll var hon en av dem som framträdde på Dramaten i Stockholm när man anordnade en kväll tillägnad den arabiska våren.

Afrah Nasser säger att hon först och främst var avundsjuk på Tunisien som nu har hållit sitt första fria val. Men att hon var bekymrad över att islamistiska partiet Ennahda hade fått så många röster:

Men Afrah Nasser är inte rädd att ett islamistiskt parti kommer stoppa den demokratiska utvecklingen, eftersom de inte är emot demokratin, säger hon. Däremot tror hon att kampen för jämlikhet mellan män och kvinnor kommer bli tuffare.