Musée d'Orsay får utökad säkerhet efter strejk

200 000 euro, så mycket beräknar Musée d'Orsay ha förlorat i intäktar på grund av den strejk som stängde museet i slutet av oktober. Det var när salsvärdar och säkerhetsvakter protesterade mot den utökade museiytan som hela museet stängde.

Efter att ha hållit stängt i en vecka öppnade Musée d'Orsay mitt på dagen 27 oktober. Ledningen menar att man förlorat cirka 200 000 euro, nära 2 miljoner kronor, i intäkter på grund av strejken.

Det franska kulturdepartementet har lovat att börja rekrytera fler anställda redan före årsskiftet - istället för efter nyår som det tidigare var sagt.

Fackförbunden har krävt en förstärkning på 20 personer men kulturdepartementet svarar med att föreslå fem nya tjänster före jul och ytterligare åtta i januari.

"En provisorisk lösning" kallar fackförbunden kulturdepartementets bud, som man tror kan leda till en arbetssituation som liknar "hela havet stormar".

SR Kulturnytt

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".