Grease - musik och dans övertygar

Musikalen Grease sätts upp på Göta Lejon i Stockholm i regi av islänningen Bjarn Haukur Thorsson och med Pernilla Wahlgren och Rennie Mirro i huvudrollerna Sandy och Danny.

Per Feltzin såg premiären den 24 september.

Den här bitvis ganska fåniga 70-tals blicken på det amerikanska highschool livet under 50-talet har här fräschats upp av nya musikarrangemang av Mikael Jöback och kvalificerad showkoreografi av Roine Söderlund. Men när det är dialog vill man ha en snabbspolningsknapp - så många tappade komiska poänger på grund av brist på timing och betoning är svårt att få till, faktiskt. Men så kommer musiken och dansen och då ler jag - och många med mig...

Sedan har man Kim Sulocki och Ola Forssmed som två mycket rart komiska dragplåster. Forssmed, som väl mest är känd som Micki i såpan Rederiet, har gjort massor av roliga snubbelroller i privatteaterbarnproduktioner och han och Sulocki har varit med i en ny uppsättning av Fem myror är fler än fyra elefanter.

Det man skulle önska vore att Ola Forssmed med sin otroliga känsla för kroppslig och textlig timing kunde få pröva sin begåvning på något tyngre. Jag tror att hans komik och publika närhet skulle kunna elektrifiera en ordentlig roll i till exempel Ibsen eller Tjechov - på scen eller i TV.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".