Pablo Leiva Wenger i "127", Fotograf: Jonas Jörneberg

Mitt i världen

1:00 min

I kväll och i morgon kväll finns chansen att se pjäsen 127,  ett gästspel på Stockholms stadsteater i Skärholmen, där Pablo Leiva Wenger spelar sin soloföreställning med manus av brodern Alejandro Leiva Wenger. 127 är Stockholmsförorten Skärholmens postkod.

”Södertörns tingsrätt” står det med stora bokstäver på ett podium på scenen där Carlos, praktiserande juriststuderande, delar ut papper, pennor och vatten. Han är snyggt klädd i kostym, slips och hängslen och vill bli åklagare. Och Pablo Leiva Wenger berättar hans historia från Skärholmen till tingsrätten och som han gör det! Skickligt och träffsäkert gestaltar han en ja, klassresa, så som den ofta ser ut i Sverige just nu. Poliser, kompisar, småbus, retorikstudenter – alla fångas på pricken - blicken, sättet att prata, sättet att röra sig, alla dessa subtila sociala markörer som den som jobbar underifrån alltid blir expert på att tolka. Snacka om att vara flerspråkig! Alejandro Leiva Wenger har skrivit en rapp, rolig och rörande berättelse om Sverige åt sin skådespelande bror. Passa på om ni har vägarna förbi Skärholmen, postnummer 127 - mitt i världen!    

Maria Edström

Kulturnytt
maria.edstrom@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista