Strid om arv efter Annalisa Ericson

Det har blåst upp till strid om arvet efter den folkkära skådespelerskan Annalisa Ericson. Nu kräver hennes son Claes von Segebaden hela arvet, som beräknas uppgå till tolv miljoner kronor, efter sin mamma.

SR Minnen: Annalisa Ericson

I bouppteckningen som blev klar i höstas framgår det att von Segebaden fick halva beloppet på sex miljoner kronor, något han har rätt till enligt svensk lag, rapporterar Aftonbladet.

Resten skulle gå till den stiftelse som grundades 2005 i Annalisa Ericsons namn. Claes von Segebaden menar att de pengarna har stiftelsens ledamöter lurat till sig och därför har han stämt stiftelsen vid Stockholms tingsrätt.

I stämningsansökan hävdar han att Annalisa Ericson inte var vid sina sinnens fulla bruk när testamentet undertecknades 2007 och pekar på att hans mamma drabbades av demens i början av 2000-talet.

Stiftelsen ordförande Peter Schildt, tillika brorson till Annalisa Ericsons tredje make Jurgen Schildt, tillbakavisar uppgifterna och hävdar att det var skådespelerskans egen vilja att pengarna skulle gå till stiftelsen.

TT Spektra