Regissör hoppar av Dramaten-pjäs

Tre dagar innan premiären hoppar regissören Kjersti Horn av produktionen av "Ett dockhem" på Kungliga Dramatiska Teatern i Stockholm. Enligt Dramaten beror avhoppet på konstnärliga meningsskiljaktigheter.

"Oförutsedda händelser uppstår ofta i konstnärliga processer. Den här gången blev det på det här viset och nu går vi vidare och har premiär", säger Marie-Louise Ekman, konstnärlig chef och vd för Dramaten, i ett pressmeddelande.

Enligt Christina Bjerkander som är vikarierande presschef på Dramaten vill Marie-Louise Ekman för tillfället inte uttala sig utöver kommentaren i pressmeddelandet.

Hur kommer det sig att avhoppet skedde så nära inpå premiären?

– Man försöker alltid gå till premiären och vill tro att det ska gå att lösa de problem som finns. Nu gick det till en gräns där det inte gick att komma överens. Och då blev det så här, säger Christina Bjerkander till TT Spektra.

Producenten Benoit Malmberg har varit med sedan arbetet med föreställningen startade och kommer nu att ta över som regissör. Premiären flyttas till från den 12 maj till den 15 maj.