Barnkulturpalatsets brister i visas i ny rapport

I går presenterades en rapport för kulturnämnden i Stockholms stad, om vad som gick fel med Barnkulturpalatset i Stockholm som ju gick i konkurs i vintras efter att ha varit öppet knappt 4 månader.

Rapporten har utarbetats av kulturförvaltningen på uppdrag av kultur- och fastighetsborgarrådet Madeleine Sjöstedt (FP).

I rapporten står att både dom privata och offentliga bidragsgivarna sett Palatset som ett kulturpolitiskt mycket angeläget projekt med förutsättningar att bli modellskapande på flera områden.

Samtidigt kommer man fram till att projektet saknade marknadsanalys och att det inte fanns någon i palatsets ledning med erfarenhet av att leda en organisation med så omfattande verksamhet.

En av rapportens slutsatser är att Barnkulturpalatset är ett exempel på att det inom kulturlivet finns finns en utveckling mot allt fler storskaliga projekt med, skriver man, nya samarbetskonstellationer och finansieringsmodeller

Men att kulturförvaltningen behöver bättre kompetens för att möta den utvecklingen

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista