Poe-brev sålt för 1,8 miljoner

Ett brev skrivet av den amerikanske författaren Edgar Allan Poe 1837 har sålts på auktion för drygt 1,8 miljoner kronor, skriver Reuters.

Brevet skrev han till författaren av barndikten och visan "Mary hade ett litet lamm" för att avböja ett erbjudande om att publicera en artikel i det magasin, "Godey's Lady's book" som hon var redaktör för. På den tiden var Poe litteraturkritiker för en tidskrift i Richmond, Virginia. I brevet till Hale, som bara är en sida långt, skriver han att han inte hinner skriva artikeln för att han är för upptagen med annat jobb och nyligen varit sjuk.
2009 såldes en handskriven version av de första åtta stroferna av Poes dikt "For Annie" för 7,8 miljoner kronor.

Edgar Allan Poe (1809-1849) var poet, novellförfattare, redaktör och litteraturkritiker, känd för sina skräckberättelser. Dikten "Korpen", novellerna "Huset Ushers undergång", "Det skvallrande hjärtat" och "Den svarta katten" är några av hans mest berömda verk.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista