Danska tv-succéerna "Brottet" och "Borgen" läggs ned

Det blir ingen fortsättning för de populära danska serierna "Borgen" och "Brottet". Efter den tredje säsongen av det politiska dramat "Borgen" som börjar sändas i på dansk tv i januari, är det slut, skriver Ekstra Bladet.

– DR har inte hur mycket pengar som helst och det ska göras nya serier, säger seriens manusförfattare Adam Price, som själv har ett nytt projekt på gång.

Även kriminalserien "Brottet" går mot sitt slut. I september avslutas den tredje säsongen i dansk tv och sen är det över.

– Jag har arbetat med det här i sju år, så det blir en slags skilsmässa på gott och ont, säger huvudrollsinnehavaren Sofie Gråböl till Ekstra Bladet.

De båda danska serierna är enorma internationella succéer, bland annat i Storbritannien, där "Borgen" i söndags fick mottaga det prestigefyllda priset Bafta för bästa utländska tv-serie. Förra året gick det priset till just "Brottet", som även gjorts i en amerikansk version.

Den andra säsongen av "Borgen", sänds just nu i SVT.

(TT Spektra)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista