Musikfestivaler satsar på filmpremiärer

De stora musikfestivalerna Way Out West och Peace & Love satsar stort på film i år. På Way Out West i Göteborg visas nya filmer som "Snabba cash 2" och "Blondie" för första gången för publik.

I år får Blur, Refused, First aid kit och de andra hård konkurrens på Way Out West. Festivalen storsatsar på ny svensk film, både dokumentärer och spelfilm, varav flera visas för publik för första gången. Exempelvis Jesper Ganslandts "Blondie" med Helena af Sandeberg, Carolina Gynning och Alexandra Dahlström visas långt innan premiären i oktober.

Även "Snabba cash 2" får möta festivalpubliken i en förhandsvisning.

– Det här gör vi nu för att växla upp och filmbranschen har varit intresserad av att vara med, säger Svante Tidholm, projektledare för filmsatsningen.

Visningarna är öppna för alla med festivalpass.

– Vi jobbar så klart med schemat så att det inte ska krocka för mycket med olika spelningar. Det blir inga visningar när det är stora konserter i Slottskogen, säger Svante Tidholm.

Way out west äger rum i Göteborg den 9-11 augusti.

Även Peace & Love i Borlänge 23-27 juni gör en stor satsning och utlovar 40 filmer på sitt program, bland annat Sverigepremiären för filmatiseringen av Jack Kerouacs "På drift" med Kristen Stewart i en av huvudrollerna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista