Konsumentverket granskar dansfestivalen Summerburst

Konsumentverket har fått ta emot ett tjugotal anmälningar mot dansfestivalen Summerburst i Göteborg. Anledningen är att samtliga artister som visas på hemsidan inte ingår i biljettpriset, skriver Aftonbladet.

Bakgrunden är att kunder köpt biljett med övertygelsen om att man ska få se samtliga artister som marknadsförs på hemsidan. Senare gick dock Summerburst ut med informationen att vissa artister, som Thomas Gold och Adrian Lux, kostar extra eftersom de konserterna hålls på annan plats än festivalområdet, på klubbar som Trädgår'n och Park Lane.
Konsumentverket ska därför granska fallet.

– Jag har väldigt svårt att hitta information om tilläggsavgifter på hemsidan. Jag kan inte hitta det. Så får det inte se ut, säger Gunnar Wikström, jurist på Konsumentverket, till tidningen.

Arrangörerna medger att informationen inte varit den bästa och lovar att gottgöra de biljettköpare som anmält och som är missnöjda.

Summerburst i Göteborg hålls 1-2 juni på Valhalla IP och har dragplåster Deadmaus, Axwell och Avicii. Senare i juni hålls även Summerburst på Stockholm stadion.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".