Pitt och Clooney gör gaypjäs i radio

Juni är gaypride-månad i USA och på radiostationer över hela landet kommer lyssnare kunna höra George Clooney och Brad Pitt i en pjäs om homoäktenskap.

Pjäsen "8" handlar om Proposition 8, lagen som föbjuder homoäktenskap i Kalifornien, som röstades igenom 2008 och som sedan dess blivit föremål för stor protester från människorättsaktivister.

Pjäsen hade premiär på Broadway i New York 2010 och sattes sen upp året efter upp med ny ensemble i Los Angeles. I den ingår, förutom Pitt och Clooeny, även Kevin Bacon, Jamie Lee Curtis och Martin Sheen.

Mer queer

Janet Jackson producerar en dokumentärfilm om transpersoners liv runt om i världen. "Truth" börjar spelas in nu i sommar och Jackson kommer också gör en del av intervjuerna i filmen. Hennes uttalade mål är filmen ska bidra till att öka föreståelsen för, och minska diskrimineringen av transpersoner.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista