Lagerkvists "Barabbas" blir tv-serie

"Barabbas" blir tv-serie i USA. Enligt Dagens Nyheter har Pär Lagerkvists klassiker filmats av ett italienskt produktionsbolag och miniserien i fyra delar ska sändas i USA. Det är tv-kanalen Reelz Channel, som i fjol sände den uppmärksammade tv-serien "The Kennedys", som visar den. Enligt Hedvig Lagerkvist, författarens barnbarn som representerar Pär Lagerkvist dödsbo, finns även en förhoppning om att sända serien i Sverige.

– Italienska serier har visats här tidigare och jag tror "Barabbas" skulle kunna attrahera en svensk publik. Nu när Tomas Tranströmer har tilldelats ett svenskt Nobelpris i litteratur kanske det blir aktuellt att lyfta fram fler verk av svenska Nobelpristagare i litteratur.

"Barabbas" kom ut 1950 och handlar om den rövare som blir frigiven i stället för Jesus och slipper korsfästas. Den har filmatiserats tidigare, dels 1953 av Alf Sjöberg med Ulf Palme i titelrollen men även 1962 då Anthony Quinn spelade Barabbas.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".