Tatuerad operasångare hoppar av

En tatuering föreställande en svastika fick den ryske operasångaren Yevgeny Nikitin att hoppa av en musikfestival i Bayreuth i Tyskland, rapporterar AFP.

Nikitin hade huvudrollen i en uppsättning av "Den flygande holländaren" och skulle ha premiärsjungit på onsdag men meddelade under lördagen att han hoppar av. Orsaken är att ett tyskt tv-program har uppmärksammat den svastika tatuering han har på bröstet.

– Jag förstod inte hur mycket irritation och skada sådan symboler och tecken kan orsaka, särskilt på Bayreuth festivalen, säger han till den tyska nyhetsbyrån DPA.

– Jag gjorde tatueringarna när jag var ung. Det var ett av mitt livs största misstag och jag önskar att jag aldrig hade gjort det.", säger han också.

Bayreuth festivalen är en musikfestival tillägnad den tyska kompositören Richard Wagner. Den lockar tusentals personer varje år men överskuggas av dess nazistiska kopplingar. Bland annat var Adolf Hitler en regelbunden besökare.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista