Blondie av Jesper Ganslandt visas i Venedig i sektionen Venice Days. Foto: Linda Wassberg

Svensk premiär i Venedig

Jesper Ganslandts Blondie med Helena af Sandeberg, Alexandra Dahlström, Carolina Gynning och Marie Göranzon i huvudrollerna, får världspremiär under den 69:e filmfestivalen i Venedig. Den är en av tolv filmer uttagna att visas i sektionen Venice Days, skriver filminstitutet i ett pressmeddelande.

Venice Days är en sektion i filmfestivalen i Venedig där lovande, nyskapande regissörers verk visas, skriver man vidare. Bara 12 filmer visas i sektionen.

I år är tredje gången som en film av Jesper Ganslandt deltar – båda hans tidigare långfilmer – Farväl Falkenberg och Apan – blev utvalda att visas under Venice Days.

– Det är en ära att få återvända till Venedig och Venice Days för premiären av min nya film, säger Jesper Ganslandt i pressmeddelandet.

– De två tidigare gångerna har jag känt lite som om man serverade alla en helt ny maträtt: ”Jaha, hur tycker ni det smakar då?”. Den här gången med Blondie är det mer som att komma med en fyrverkeripjäs. Det är bara att tända på och kolla på spektaklet!, säger han.

SR Kulturnytt

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista