Pride visar israelisk film som planerat

Enligt ett pressmeddelande från pr-byrån JKL som skickades ut på tisdagsmorgonen hade den israeliska filmen "Mom and dad, I have something to tell you" plockats bort från programmet av Pridefestivalens ledning. Anledningen sades vara att Prideledningen såg visningen som en säkerhetsrisk. Men dessa uppgifter dementeras nu av Pridefestivalens ledning.

– Det har hela tiden varit viktigt för Stockholm Pride att den är en del av festivalprogrammet, då det är en film med ett ständigt angeläget ämne, säger festivalchefen Alf Kjeller, enligt stockholmpride.org.

Han fortsätter:

– Arbetet att hitta rätt arena för att visa filmen har inte varit lätt. Det är en PR-byrå som anmält programpunkten, inte filmaren eller distributören som vanligt är. Vi har inte heller fått uppgift om vem eller vilka som bjudit in filmaren till Sverige. Vi hade helt enkelt inte fått den information vi behövde för att kunna göra en korrekt säkerhetsbedömning. Det är något som görs för alla arrangemang under Stockholm Pride. För oss är våra besökares säkerhet A och O.

Stockholm Pride har efter samråd med sin säkerhetsorganisation beslutat att visa filmen på Klarabiografen i Stockholm onsdagen den 1 augusti. Visningen efterföljs av ett seminarium med filmaren Assi Azzar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista