Christian Bale och hustrun Sibi Blazic. Foto: Ted S Warren/AP/Scanpix

Christian Bale besökte skadade på sjukhus

Christian Bale, mannen bakom Batmans mask i "The dark knight rises", besökte på tisdagen ett sjukhus där överlevare från attentatet i Colorado vårdas. Skådespelaren tillbringade två och en halv timmar på sjukhuset där han samtalade med flera av de som skadats under den attack mot en biograf i Aurora utanför Denver där 12 människor dödades, uppger Reuters.

Bale träffade även poliser, läkare och ambulanspersonal som fanns bland dem som var först på plats efter dödsskjutningarna. En företrädare för Warner Bros sade på tisdagen att Bale var där på eget initiativ och inte som representant för filmbolaget. Christian Bale och hans hustru Sibi Blazic lämnade även en bukett vita blommor på den minnesplats som iordningställts för att hedra de dödade.

Natten till fredagen den 20 juli angrep en tungt beväpnad gärningsman en midnattspremiär av "The dark knight rises" och dödade 12 personer. Ytterligare 58 människor skadades under det vansinnesdåd som kallas det värsta i USA:s historia.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista