Cecilia Widenheim ny chef för Malmö konstmuseum

Cecilia Widenheim blir ny chef för Malmö konstmuseum. Cecilia är idag intendent på Moderna museet i Stockholm, men är bördig från Skåne. Hon efterträder Göran Christenson som varit chef för museet i 25 år.

Hon tillträder den 15 oktober i höst och förordnandet är på 4 år. Det beslutades också att kommer hon få en årlig inköpsbudget på mellan 2 och 4 miljoner. Widenheimhar nordisk konst som specialområde och har varit curator för många utställningar, senast Yoko Ono-utställningen i Stockholm.

Chefsjobbet stod mellan henne och Bengt Adlers, intendent på Dunkers kulturhus i Helsingborg. Enligt kulturnämndens ordförande Daniel Sestrajcic föll man bland annat för hennes vana att göra konstinköp, hennes vilja att utöka samarbetet med andra institutioner, hitta nya utställningsplatser och jobba med den befintliga utställningslokalen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".