Jonah Hill, Ben Stiller, Richard Ayoade och Vince Vaughn i "Grannpatrullen" Foto: AP Photo/20th Century Fox.
recension | film

Grannpatrullen - en olämplig film

Hannes Fossbo: "Det handlar väldigt mycket om könsorgan"
1:44 min

I dag har filmen Grannpatrullen premiär. För regin står Akiva Schaffer och i huvudrollerna syns de komiska hollywoodherrarna Ben Stiller, Vince Vaughn och Jonah Hill. Den fryntlige lustigkurren Seth Rogen har skrivit manuset.

I en scen kissar Vince Vaughn i en ölburk. I en annan diskuteras huruvida en ung killes penis verkligen kan vara så stor så att den behöver magnumstorlek på kondomerna.

Det är scener som beskriver hela filmen ganska bra. För det handlar väldigt mycket om könsorgan och de vätskor som snoppar brukar associeras med. Det, och så jakten på aliens.

Grannpatrullen består av den nämnda trion som alla gör roller som blivit deras signum. Vi har en tråkig mes som tror att goda ting händer goda människor, en högljudd snacksalig typ som säger sig älska sin familj men egentligen bara vill hänga i sin mansgrotta med grabbarna och supa, och så en lika snacksalig typ till som gömmer sin osäkerhet bakom stilletter och pistoler. Med i gänget är också en tweedklädd britt som spelas av Richard Ayoade. Han är minst förutsägbar, men räddar ingenting.

För om tidigare komedier, till exempel ”Den där Mary”, ”Old School”, och ”Supersugen” – där Stiller, Vaughn och Hill spelat roller med just dessa karaktärsdrag – varit ganska skojiga, så är det för att de filmerna kombinerat en barnförbjuden dialog med ett långfilmsmanus. Något Grannpatrullen verkar sakna.

Filmen är mer som en en och en halv timme lång, ganska dålig, Saturday Night Live-sketch där den rappa dialogen om könsorgan, sodomi och rymdsperma snabbt blir långtråkig och olämplig. Inte bara för barn, utan för alla.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".