The Avalanches återvänder efter 10 år

För första gången på tio år släpper australiensiska bandet The Avalanches en ny låt. "A Cowboy Overflow of the Heart" är ett slags spoken word-demo med svävande bakgrundsmusik över Silver Jews forne förgrundsfigur David Bermans poesi. Det skriver the Guardian idag.

I tisdags lade The Avalanches upp den nya låten på sin webbsida. Bara inom några timmar hade sidan kraschat på grund av den höga trafiken. Även om bandet har släppt många mixar de senaste åren så är uppföljaren till deras debutskiva "Since I left You" en av popmusikens mest efterlängtade skivor.

David Bermans inhopp är det första den 45-åriga sångaren har gjort sen han hoppade av det amerikanska bandet Silver Jews 2009.

Men The Avalanches har inte kommit med något datum för sin andra skiva än. Det är fem år sedan de gick ut med att den skulle bestå av 40 låtar, tre år sedan de påstod att de höll på att fixa rättigheterna till samplingar och två år sen som de påstod att den var "klar". Amerikanska artisten Ariel Pink, rapparen Danny Brown och Royal Trux Jennifer Herrema har spelat in sång till skivan. Men det finns ännu ingen skiva eller releasedatum.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".