SD i samarbete med antimuslimsk tidning

Sverigedemokraterna har deklarerat nolltolerans mot rasistiska uttalanden bland medlemmarna. Ändå samarbetar partiet med den antimuslimska organisationen Tryckfrihetssällskapet. Vid månadsskiftet får 6.000 Sverigedemokrater den muslimkritiska tidningen Dispatch International i brevlådan.

Tryckfrihetssällskapets ordförande Ingrid Carlqvist berättade tidiagre i veckan att SD:s medlemmar kommer att få den nystartade tidningen Dispatch International hemskickad till sig och bekräftar för tidningen ETC att det finns en överenskommelse med partiledningen.

- SD fick frågan och tackade ja till att skicka ut ett första provnummer till sina medlemmar tillsammans med ett erbjudande om att bli prenumeranter, säger Ingrid Carlqvist, som också förklarar att det är partiet som står för portot. Det innebär ett ekonomiskt stöd på tiotusentals kronor.

Carlqvist beskriver tidningen som "islamkritisk" där syftet är att berätta "sanningar som mainstream-media inte skriver om". Tidningen kommer att ha ungefär samma bevakningsområden som sajten Avpixlat, berättar hon.

Avpixlat har uppmärksammats för att varar rasistisk och hänga ut kriminella med annan etnisk bakgrund än svensk. Dispatch International går på samma linje. Sedan tidigare är det känt att SD:s riksdagsledamot Kent Ekeroth är inblandad i driften av sajten Avpixlat, skriver ETC.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista