Lina Wolff

Vi:s litteraturpris till Lina Wolff

Tidningen Vi delar för 65:e gången ut sitt litteraturpris. Priset på 50 000 kronor går i år till författaren Lina Wolff, som nyligen utkommit med sin andra bok ”Bret Easton Ellis och de andra hundarna”.

Juryns motivering lyder: "Med ett sinnligt och suggestivt språk har Lina Wolff skapat en förförisk mosaik över människans villkor och kärlekens skepnader".

– Det här är en enorm bekräftelse på mitt skrivande. När jag började skriva Bret Easton Ellis och de andra hundarna rådde en kollega mig att skriva något mediokert, bara för att komma förbi den fruktade andra-boken. Jag tänkte att jag hellre skriver ett bombastiskt misslyckande, och så tog jag ut svängarna rejält, säger Lina Wolff om priset enligt ett pressmeddelande.

Lina Wolff föddes i Lund 1973 och har studerat litteraturvetenskap, handel och språk. 2009 debuterade hon med novellsamlingen "Många människor dör som du".

Hon har under många år bott i Spanien där hon inspirerades av det spanska och latinamerikanska berättandet. Idag bor hon i Hörby i Skåne.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".