Blossom Tainton och Kayode Shekoni (bakre raden); Gladys del Pilar, Francesca Quartey och Vivian Cardinal (främre raden). Foto: Björn Jansson/Sveriges Radio.

Brun utan sol

Brun utan sol
1:22 min

Att leva och växa upp i Sverige som svart kvinna, det är temat för kabarén B.U.S! - Brun utan sol, som Riksteatern turnerar med i höst. Gladys Del Pilar och Blossom Tainton är några av artisterna som står på scen.

Det repeteras för fullt i Riksteaterns lokaler i Hallunda i Stockholm. Nästa vecka är det turnépremiär på den dramatiska kabarén BUS - Brun utan sol. Det är fem svarta, svenska kvinnor som står på scenen tillsammans. Dans och musik blandas med mer allvarliga betraktelser och anekdoter ur artisternas egna liv.

- Det är ett ansvar vi har och ett arv vi ska föra vidare till nästa generation, säger Blossom Tainton till Kulturnytt i P4.

Scenartisterna Vivian Cardinal, Gladys del Pilar, Fransesca Quartey, Kayode Shekoni och Blossom Tainton med sig av personliga erfarenheter och reflektioner kring att leva och växa upp i Sverige som svart kvinna

- Det är tunga och roliga och lätta historier, blandat i ett, toppat med lite glitter, säger Gladys del Pilar.

B.U.S! - Brun utan sol har premiär i Östersund 29 november och åker sedan på turné runt om i Sverige.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".